Божидар Граматиков: COVID-19 ни върна повече от 6 месеца назад

  На Държавното лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст, което завършва днес в Благоевград, треньорът от плувен клуб „Сандански“ Божидар Граматиков води  малочислен състав. Това е така, защото едни от състезателите му са..

публикувано на 26.07.20 в 12:15

Васил Гюров: Открийте онези, които не са се предали! Те са бъдещето.

Има хора и музика, които светят във времето и променят гледната ни точка към неща и събития. Те не просто пишат изповедта на своето поколение, но и проясняват пътеката на следващите. Един от тях несъмнено беше Димитър Воев, тръгнал си болезнено рано,..

публикувано на 25.07.20 в 20:40

Йордан Грозданов: “Пирин“ върви нагоре

През изтеклата седмица футболистите на „Пирин“ (Благоевград) резонно победиха в контрола съименника си от Разлог с 3:0 в мач, в който главният мениджър Уорън Фийни изпробва пореден вариант на стартов състав. Постепенно се напасват отделните звена,..

публикувано на 25.07.20 в 14:32

Стартираха програмите, съпътстващи Благоевградския джазов фестивал

Артбазарът Hand made fest (фестивал на ръчно изработеното) и детските занимални, обединени под наслов Creative kids – творящите деца, са двете програми, които днес и утре ще съпровождат джазовия фестивал. За усещането си от случващотото се кметът на..

публикувано на 25.07.20 в 14:01

Благоевград – новият център на българското плуване

Започналото вчера Държавно лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст в Благоевград е първото състезание от вътрешния спортен календар на Българската федерация по плувни спортове. След четиримесечната принудителна пауза заради..

публикувано на 25.07.20 в 10:08

Здравка Евтимова: Писането е възможност да направя другите хора щастливи

„Аз съм сигурна, че някога ще се направят такива точни уреди, които да измерват онези фини трептения на човешката мисъл, човешкото съзнание, и ще се знае, например, когато обичаш човек и мислиш за него един час колко сила му даваш. И като отидеш при..

публикувано на 24.07.20 в 22:21

Иван Милушев за изложбата Update: Новото е тук

Шестима млади автори – Георги Стефанов, Димитър Грънчаров, Кирил Михайлов, Кирил Стоилов, Никола Коцаков и Петър Грънчаров – канят почитателите на изобразителното изкуство в Благоевград на духовното пътешествие Update: тяхната обща изложба, открита в..

публикувано на 24.07.20 в 19:34

Как да пазим себе си и останалите, докато шофираме в горещините?

  Летните месеци са предпочитани както за шофьорски курсове от повечето младежи, които желаят да станат водачи на МПС-та, така и от опитните шофьори, предприели пътувания с автомобил до по-далечни дестинации. Специалистите коментират, че месеците..

публикувано на 24.07.20 в 15:39

Модерни лесовъдски практики при управлението на горите в Югозапада

Модерни лесовъдски практики при управлението на горите се прилагат в горските стопанства от ЮЗДП. Те отговарят на международния стандарт FSC® за устойчиво управление на горите. Стандартът се прилага в по-голямата част от европейските държави. Към..

публикувано на 24.07.20 в 15:01

Фондация „Димитър Бербатов“ и Manchester Airports Group обявяват стипендиантска програма за учебната 2020/2021

Фондацията на Димитър Бербатов и Manchester Airports Group учредиха студентска стипендия. Ще бъдат връчени стипендии на петима талантливи студенти, които започват своето образование през 2020/2021 академична година в български университет. Стипендията ще..

публикувано на 24.07.20 в 14:15