ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА 2014 -2020 г.ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА 2014 -2020 г.

Внедряване на интелигентини транспортни системи на АМ“Струма“, Лот 3.3 „Сандански- Кулата“

Агенция „Пътна инфраструктура“ работи по проект за внедряване на интелигентини транспортни системи на АМ“Струма“, Лот 3.3 „Сандански- Кулата“. Целта е да се повиши пътната безопасност, като се спазват последните директиви на Европейския съюз в тази област. С въвеждането на високотехнологични компоненти и централизиран софтуер за мониторинг,..

публикувано на 27.09.21 в 10:37

Изграждат Интелигентни транспортни системи на АМ „Струма“

До момента в България са изградени само няколко Интелигентните транспортни системи. Важно e постепенно да се инвестира в тяхното развитие и най-вече интегрирането на различните видове ИТС, в цялостни системи от национален мащаб. Това ще позволи да се използва значително по-ефективно Републиканската пътна мрежа и ще повиши многократно нивото на..

публикувано на 20.09.21 в 20:03

Археологическият обект на АМ „Струма“ край Покровник – единственият в България

Преди три години завърши един от най-големите археологически обекти по така наречените спасителни проучвания по протежението на АМ “Струма“ до село Покровник. По решение на Министерство на културата, на комисиите от Регионалния инспекторат за културно наследство се пристъпи към запазване на културните ценности на място и към пренасяне на..

публикувано на 26.07.21 в 10:05

Изграждането на тунел „Железница“ на АМ „Струма“ с мостови съоръжения и хеликоптерна площадка

  Двете тръби на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ са пробити. Тунелът е част от най-тежкия за строителство участък на автомагистрала „Струма“ – този през Кресненското дефиле. „Тунелът ще бъде най-дългият пътен тунел на територията на България. Дължината му е приблизително 2 км.“, каза инж. Борислав Стрински –  ръководител на..

публикувано на 21.07.21 в 10:59

Нови технологии в 12-километрова отсечка от АМ "Струма" между Благоевград и Крупник

Тунелът „Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега в нашата страна. Ще разполага с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е около 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна..

публикувано на 14.07.21 в 09:24

ЛOT 4 "Сандански – Кулата" от АМ "Струма" – вече повече от 2 години е в експлоатация

ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ Интернет сайт  https://www.eufunds.bg/bg/optti YouTube  https://www.youtube.com/channel/UCreJjfFNa29mi1KMP3pRdUw/featured Facebook  https://www.facebook.com/Програма-Транспорт-397346481051386

публикувано на 04.07.21 в 09:31