Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камбитов: Отрязването на проектите на Благоевград е "наказателна акция"

Снимка: БГНЕС

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е инициатор на подписка сред жителите на общината срещу отрязването на областния център от достъп до средства по Инвестиционната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие".

Градоначалникът ще търси подкрепата на хората, защото е убеден, че основната цел на внесените осем проекта, и то на ниво работни, качествено ще подобрят живота им и ще осигурят работа, каквито са били и основните критерии за подбор и одобрение на предложенията. От името на петте ощетени общини от област Благоевград Камбитов попита:

Защо Благоевград, Петрич, Кресна, Струмяни и Банско, с население 200 хиляди човека, не получават нито лев от тези средства, които са от републиканския бюджет?

И даде своя отговор:

Отговорът е само един - по политически причини. Налице е една абсолютна демонстрация на сила. Съвсем тенденциозно, ако щете, наречете го и наказателна акция.

На последната сесия преди два дни общинските съветници с мнозинство гласуваха протестна декларация срещу отрязването на проектите на Благоевград. На пресконференцията кметът обяви:

От утре инициираме подписка в подкрепа на декларацията на Общинския съвет и за преразглеждане решението на правителството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!