Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на телефонните измами в Благоевград и Кюстендил

Голямо увеличение на телефонните измами регистрира полицията  в Благоевград и Кюстендил. Жертви  са предимно възрастни хора, а измамниците стават все по-изобретателни.

Събирането на информация за семействата на хората, които измамниците набелязват, е впечатляващо професионално. Обажданията са  регистрирани през изминалото денонощие в Благоевград към възрастни хора, чиито деца живеят в Канада, а престъпниците се представят за лекари от Спешна помощ. Утвърденият сценарий на съобщението е, че синовете им са болни от свински грип и за животоспасяващото им лечение е необходимо да се направят шест инжекции, всяка на стойност от хиляда евро. За щастие възрастните хора в Благоевград не са се поддали на паниката, запазили са самообладание и са сигнализирали полицията.

В кюстендилското село Соволяно тази сутрин е измамена 73-годишна жена. Тя получила тревожно обаждане, че снахата и внукът й са катастрофирали тежко и са нужни пари за спасяването им. Малко след това пред дома й  пристигнал непознат мъж и тя му дала всичките си пари - 1300 лева. Въпреки сериозната разгласа на престъпленията чрез телефонни измами потърпевшите не реагират адекватно, коментират от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!