Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетина човека посетиха приемната на независимия депутат Димитър Чукарски в село Трекляно

 

Десетина човека посетиха приемната на независимия депутат Димитър Чукарски в село Трекляно. Основно жалбите им бяха свързани със социални проблеми, както и с подобряване на инфраструктурата в планиската гранична община на област Кюстендил. Поставен бе и въпроса за спешен ремонт на участък от половин километър на пътя Кюстендил-Земен. При осигуряване на средства и извършване на строителните работи пътуването за хората от Трекляно до село Извор ще се съкрати от 70 на 25 километра, тъй като ще се избегнат околните пътища в района, където имаше намерение да се строи язовир. Депутатът Чукарски обеща да внесе питане за решаване на този проблем до министъра на транспорта в Народното събрание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

На сесия в Благоевград: Увеличени заплати на съветниците и наградени огнеборци

Благоевградските общински съветници гласуваха увеличение на заплатите си на 1500 лева. Това стана на редовното заседание на Общински съвет в Благоевград. На него бяха удостоени с отличия пожарникари, горски, военни и доброволци за битката им с пожарите. Oт 1300 на 1500 лева вдигнаха заплатите си общинските съветници. Естествено при тази точка..

публикувано на 30.08.24 в 12:32

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидати за еврокомисари

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидатури за роден еврокомисар, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Кандидатурите на двамата трябва да бъдат представени още днес пред шефката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен от служебния премиер Димитър Главчев. Захариева бе външен министър в третия кабинет на Бойко Борисов, а и бе..

публикувано на 30.08.24 в 12:26

Потвърден е четвърти случай на западнонилска треска в България

Потвърден е четвърти случай на западнонилска треска в България. Той е установен при пациент в София, обяви пред Bulgaria ON AIR директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Ива Христова. Двама пациенти вече починаха след усложнения от заразата, а мъж в Хасково се лекува в лечебно заведение. Двама души са починали от..

публикувано на 30.08.24 в 12:20

Наказания за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Наказания „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, „глоба“ в размер на 250 лв. и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 18 месеца, определи Районен съд – Дупница, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол, след като е бил осъден за същото престъпление през 2020 година. Съдът одобри..

публикувано на 30.08.24 в 09:54

Огнеборци и горски правят оглед в района на пожара под Черни връх

Екипи на пожарната и Горско стопанство - Дупница ще направят днес оглед в района на пожара под Черни връх в Рила, за да се установи  дали все още има огнища и саморазгарял се огън по терена. Гасенето на пожара, който възникна миналия четвъртък на 2 300 м. надморска височина в местността Байрямица над село Бистрица, продължи 8 дни. Обхвана над 60..

публикувано на 30.08.24 в 09:39

Правителството избира номинациите на България за еврокомисар

Правителството ще определи днес двете официални номинации на страната ни за български еврокомисар и ги изпраща на председателя на Европейската комисия. Парламентарните групи, по настояване на служебния премиер, издигнаха свои кандидатури. Урсула фон дер Лайен настоя да получи български кандидатури на мъж и на жена, но снощи държавният глава Румен..

публикувано на 30.08.24 в 09:35

Парк "Македония" отново се превърна в лятно кино под звездите

Лятно кино под звездите в Благоевград прикова вниманието на любителите на „седмото изкуство“ с интригуващия сюжет на „Защото обичам лошото време“. Стотици зрители от различни поколения превърнаха парк „Македония“ в импровизиран киносалон и имаха възможността да се докоснат до играта на Неда Спасова и Владимир Михайлов, които са в главните роли на..

публикувано на 30.08.24 в 09:22