Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клуб "Втора младост", кметството и читалището в село Коняво организират конкурс за най-хубава и вкусна пита, баница и сладкиш

 

Клуб "Втора младост", кметството и читалището в село Коняво организират конкурс за най-хубава и вкусна пита, баница и сладкиш. Конкурсът ще се проведе утре - Бабинден. 63-ма са членовете на клуба "Втора младост'' в близкото до Кюстендил село. Денят на родилната помощ по стар стил ще бъде честван и в селата Шишковци, Соволяно и Драговищица. Самодейци от читалищата в трите села ще пресъздадат народните обичаи свързани с Бабинден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Благоевград:Над 4 хиляди домакинства сменят печките на твърдо гориво с климатици

15 заявления за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление, са подадени до този момент в администрацията на Община Благоевград. От реализирането на проекта, свързан с подобряване качеството на въздуха на територията на общината, могат да се възползват над 4 хил. домакинства. Днес бе представен..

публикувано на 29.07.24 в 17:56

Повишено внимание по пътя Симитли- Благоевград

Временно движението по път I-1 Симитли - Благоевград при км 370, в посока Благоевград се осъществява с повишено внимание поради почистване на пясък  от пътя. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 29.07.24 в 17:33

За първи път в Разлог и региона - лято с ретро теснолинейка

За първи път любителите на планинските приключения и разходки с родопската теснолинейка ще имат възможността да се насладят на нещо ново и различно - планинско пътешествие с ретро влак, композиран от исторически вагони от 1926 година, от 1941 година и 1970-те години. Родопската ретро теснолинейка по направление – Добринище-Банско- Разлог –..

публикувано на 29.07.24 в 15:29

Премиерът Главчев провери защо има тапи на ГКПП Кулата

Мерки за по-бързото преминаване на транспортни средства през ГКПП-Кулата обсъдиха министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с представители на граничните власти. Те посетиха района, за да проверят трафика през българо-гръцката граница. Премиерът бе категоричен, че са необходими временни мерки,..

публикувано на 29.07.24 в 15:23

Показват скритите съкровища на Пирин във фотоизложба

Фотоизложбата “ Завръщане в миналото”  на художника-фотограф  Христина Клечерова от Добринище  ще бъде открита на 3-ти август, в 18:00 ч., на центъра на града. Нейните фотоси ще покажат скритите съкровища на Пирин, ще  потопят посетителите в магията на миналото и в света на българския фолклор. На фотоизложбата ще бъдат показани..

публикувано на 29.07.24 в 14:52

Изпратиха продукцията от Брезнишко за пострадалите при пожарите

От тази сутрин са създадени изнесени работни места в районите, засегнати от пожарите, за да се улеснят пострадалите земеделски производители при подаването на заявления и да не се налага да ходят до областните дирекции по земеделие. Това съобщи в брезнишкото село Слаковци министърът на земеделието и храните Георги Тахов. Министърът заяви, че миналата..

публикувано на 29.07.24 в 14:37

Два френски самолета ще гасят пожара в планина Славянка

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета, обяви премиерът Димитър Главчев, който заедно с вътрешният министър Калин Стоянов пристигнаха в село Петрово, където работи и кризисният щаб. Днес гасенето на пожара на българска територия, който е засегнал над 70 декара площ на няколко места по..

публикувано на 29.07.24 в 14:17