Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Симитли: Случаят с Черниче е медийно преекспониран

Снимка: БГНЕС

Случаят с Васил Митков от село Черниче, който се барикадира в дома си и беше под полицейско наблюдение заради сигнал, че е пребил баща си, е медийно преекспониран. Това заяви за БНР кметът на община Симитли Апостол Апостолов

Много невярна информация беше огласена чрез медиите вчера и днес и това превърна една семейна драма в проблем на институциита, каза Апостолов.

По-скоро, според мен, заради големия медиен натиск, тъй като това, което знам и което слушам в селото, той лично много си обича и децата, и семейството, каза Апостолов.

Кметът на Симитли е категоричен, че Васил Митков не е посягал на баща си и прегледът в спешния център в града не е констатирал следи от физическо насилие.

Оказва се, че случаят не е криминален, тъй като бащата, след като беше обстойно прегледан, се оказа, че не е бит, а чисто и просто човекът през предшестващите дни е изкарал инсулт на крак и по тази причина в момента е настанен в болницата, обясни Апостолов.

41-годишният Митков наистина е имал личностен проблем. От две години почти не е излизал от дома си, имал е страх от общуване с хората извън семейството, твърди кметът на Симитли. Близките са подценили този проблем.

Действително той от две години страни от обществото, страни от хората, включително и от своите съседи. И действително този факт доста е подценен от самото семейство. По принцип ние винаги, когато имаме такъв случай в семейството, се опасяваме от това какво ще кажат комшиите, какво ще кажат съседите и нека това да послужи като един пример за останалите да не правят поне те тази грешка, която беше направена в неговото семейство, заяви кметът на Симитли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Приключи битовата драма в село Черниче

Успешно приключи битовата драма в симитлийското село Черниче. След 20-часова блокада минути преди 15 часа полицията успя да изведе от дома му Васил Митков , който се барикадирал там, въоръжен със законно притежаван газов пистолет. Според психолози,..

публикувано на 12.04.14 в 15:18

Няма промяна на ситуацията с Васил Митков в село Черниче

Няма промяна на ситуацията в село Черниче, община Симитли, където вчера полицейски екип пристигна по сигнал за семейна саморазправа между 41-годишния Васил Митков и баща му. Митков не е излизал от дома си. По непотвърдена информация, в ръката си той..

публикувано на 12.04.14 в 12:52