Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ проверява резултатите от дуалното обучение в Гоце Делчев

Снимка: БГНЕС

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Евгений Иванов ще се срещнат с предприемачи и работодатели от Гоце Делчев. 

Домакин на срещата ще бъде германският инвеститор в Гоце Делчев Бертрам Ролман, който е председател на местното сдружение на предприемачите. На срещата ще бъде обсъдена възможността за по-ефективно прилагане на дуалното обучение в предприятията у нас. Тази форма за професионална квалификация работното място, където практиката е застъпена 70%, а теорията - 30%, успешно се прилага в Германия. Тя създава кадрите, от които конкретният бизнес има нужда, и е един от безспорните начини за влияние върху безработицата, особено при младежите без професия и тези, напуснали училище.

Бертрам Ролман е един от двамата инвеститори у нас, направил свое училище за кадри. От КНСБ искат да се запознаят на място с резултатите от дуалното обучение и да видят какви са нагласите на предприемачите да се включат по-активно в прилагането му. На тази база от синдиката ще направят конкретни предложения на текстове в бъдещия Закон за професионалното образование.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!