Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници в Плевен искат оставката на кмета

Снимка: pleven.bg

На редовното си заседание десните и левите политически сили в общинския съвет в Плевен поискаха оставката на кмета. Причината - задържането с подкуп на неговия заместник по финансите Алексей Зелов. 

Не е темата за лов, която вълнува дясната опозиция, а как се управляват общинските дела в интерес на Плевен и плевенските граждани. Как се усвояват европейските пари, как се харчи местният бюджет. Това се казва в декларацията на общинските съветници от обединената десница. С втора декларация от групата обявиха, че напускат днешното заседание и призоваха колегите си отляво да напуснат председателските места в постоянните комисии.

От БСП категорично поискаха политическото мнозинство, доминирано от партия ГЕРБ и подкрепяният от нея кмет да понесат цялата отговорност за случващото се в Плевен. Мартин Митев, председател на групата на ГЕРБ, определи исканията за оставка като категорично неаргументирани. Междувременно от десницата обявиха, че още следващата седмица ще загърбят политическите пристрастия и в името на Плевен и неговите граждани ще започнат разговори с БСП за бъдещи съвместни действия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!