Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пролетен фестивал 2014" се открива в Благоевград

Кметовете на София и Кюстендил ще гостуват на Благоевград тази вечер. Поводът е откриването на майските празници под мотото “Пролетен фестивал 2014”. Тримата кметове ще връчат награда за културно събитие на годината. Инициативата е в рамките на номинацията на София и Югозападния район за Европейска столица на културата през 2019 година. 

Културните институти в Благоевград ще представят свои спектакли в рамките на пролетния фестивал, който има амбицията да се превърне в сцена на всички изкуства. В продължение на няколко дни автори от цялата страна и децата на Благоевград съживяват бреговете на река Бистрица като създават обща инсталация чрез различни изкуства. 

На 11 май стартира поредното издание на фестивала за млад театър "Тарара-бумбия", който ще продължи 10 дни. В рамките на пролетния фестивал в Благоевград ще гостуват емблематичната група ФСБ, ансамбъл "Алма" към австрийското посолство в България, Международната академия по камерна музика, творци от тревненската школа. Стотици ще бъдат участниците в детския панаир. Над 25 издателства ще представят книги и автори. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!