Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава протестът на служителите от Спешната помощ в София

| обновено на 04.06.14 в 10:38
Снимка: БГНЕС
За пореден ден медиците от Центъра за спешната помощ в София се събраха на протест пред Министерството на здравеопазването. От миналия четвъртък медиците протестират срещу искането за уволнение на досегашния директор д-р Георги Гелев. Те настояват за по-високи заплати и повече дежурни екипи.

Вчера служителите чакаха с жива верига новоназначения си временен ръководител д-р Александър Златанов, но той така и не отиде, защото не получи документ за назначаването си. Протестът днес е пред Министерството на здравеопазването, защото се очаква д-р Златанов да влезе в сградата и да подпише заповедта за назначаването си.

Главната сестра в Центъра за спешна помощ Милена Димитрова каза, че вчера от МЗ са поискали екипи от Търговище да подпомогнат работата на колегите си в столицата. Лекарите там обаче се притесняват, че градът ще остане без спешни екипи. Димитрова показа декларации на свои колеги от цялата страна, които подкрепят лекарите в София.

Протестиращите са поискали от столичния кмет Йорданка Фандъкова всеки ден до края на месеца от 9 часа до 10 часа да провеждат протест пред Министерството на здравеопазването.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!