Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: ГЕРБ провалиха днешното заседание, защото не искат референдум

| обновено на 12.06.14 в 12:12
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Михаил Миков каза в кулоарите, че от ГЕРБ са провалили нарочно днешното заседание, защото не желаят провеждане на референдум. Миков обяви, че ще свика извънредно заседание най-вероятно в началото на следващата седмица.

Не искат референдум – това е истината и тя днес се видя, като провалиха заседанието, точката за което и те предлагаха. Те не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Сега се опитват всячески да блокират референдума само и само да не се случи или да го употребят заедно с изборите само и само, за да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в партийна полза на ГЕРБ.

Миков  обяви очакванията си за утрешното заседание на парламента: Утре ще има гласуване по проведените разисквания по вота на недоверие, насрочено е и денят ще трябва да започне с това, ако има кворум. Ако тези, които са поискали вота на недоверие, ги няма, няма да има гласуване. А веднага след това ще разгледаме и референдума, мисля да предложа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цветанов: Този парламент е изчерпал потенциала си за всякаква законодателна дейност

Заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в кулоарите, че парламентарната група отказва да влезе в пленарната зала, защото този парламент е изчерпал потенциала си за всякаква законодателна дейност. Цветанов не се съгласи с..

публикувано на 12.06.14 в 09:53

Парламентът няма да заседава днес заради липса на кворум

Парламентът няма да заседава днес. При две поредни регистрации депутатите не събраха кворум. Депутатите трябваше да обсъдят две предложения за произвеждане на национален референдум - на президента Росен Плевнелиев и на Инициативен..

обновено на 12.06.14 в 09:25