Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игуменката на бургаския манастир "Света Богородица" търси помощ за почистването на църквата и стаите след водната стихия

Снимка: БГНЕС

Игуменката на бургаския манастир "Света Богородица"- майка Серафима, търси помощ за почистването на църквата и стаите след водната стихия. В четвъртък вечерта двуметрова вълна е заляла ниския етаж на светата обител, която се намира на 5 километраот бургаския комплекс "Меден рудник". Трите стаи и църквата вече са отводнени от екип на пожарната, пристигнал на място още вчера следобед. В момента обаче в манастира имат нужда от жива сила, за да се отстрани останалата тиня в помещенията.

Само жени и деца има в православния комплекс, казва 80-годишната жена. Давайте ни хора, мъже и жени, за почистване на стаите, дето са наводнени и двора, три стаи и църквата. Вода няма, остана само мърсотията.

Майка Серафима се опасява, че тази вечер отново може да има интензивни валежи, които да усложнят допълнително обстановката и целият комплекс да се окаже под вода. Храна и подслон има, само да се намерят доброволци, казва игуменката на манастира "Света Богородица" в Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!