Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикати: Ако утре МС не гласува разплащане с "Автомагистрали - Черно море“, протестите идват в София

Снимка: Радио Шумен

Ако утре Министерският съвет не гласува дължимата сума на шуменското дружество „Автомагистрали - Черно море“, през следващата седмица ще изместим протеста в София - това заявиха синдикалният лидер в пътно-строителната фирма Георги Янков и председателят на КНСБ в Шумен Анета Денева. И днес работещите в дружеството излязоха на протест и блокираха за повече от половин час главните пътища Варна-Русе и Варна-София. И на двете отсечки се образуваха задръствания от над 2 километра, но шофьорите изчакаха търпеливо.

По информация на синдикатите, държавата дължи на "АМ - Черно море" 14 000 000 лева общо като в сумата влизат и неплатените средства по стари договори от отсечката на АМ "Хемус", открита миналата година. Ако средствата не са включени в утрешния дневен ред на МС, се очаква още в началото на следващата седмица работниците от дружеството да блокират сградите на Агенция "Пътна инфраструктура", МРРБ и МС. Това каза регионалният лидер на КНСБ Анета Денева, която подкрепя протеста на работниците от първия ден.

Не може по този начин да бъде неглижирана една голяма фирма, която е може би най-голямата в нашия регион и осигурява живота на много семейства.

Денева обясни, че днес минути преди протеста тя е разговаряла с областния управител Венцислав Венков. Той й е казал, че според предварителната информация от МРРБ, исканията на АМ "Черно море" ще бъдат решени до 21-ви юли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!