Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителите от шуменската фирма "Автомагистрали - Черно море" отново протестират

Снимка: Радио Шумен

Малко преди 12 часа започна поредният протест на строителите от шуменската фирма "Автомагистрали - Черно море". Те не са получили заплатите си за май и юни заради непреведените от държавата 14 милиона лева на фирмата.

Главните пътища Варна - Русе и Варна - София са затворени от протестиращите строители. От двете страни на пътните отсечки са се образували километрични опашки. Над 300 от работници от фирмата дойдоха на пътен възел "Белокопитово", тъй като хората са възмутени от това, че проекторешението за превеждане на поне 12 млн. на фирмата не е влязло и няма да се гледа днес на заседанието на Министерски съвет.

Синдикалният лидер Господин Янков заяви, че отношението към тях е престъпно и 1000 семейства са оставени на произвола на съдбата.

Вчера пътният възел беше затворен за половин час, но днес протестиращите ще останат повече от час, независимо от исканията на полицията пътният възел да бъде освободен.

Финансовият директор на дружеството Петя Стоянова, която вчера е била в София, каза, че за пореден път те са били излъгани и че всъщност ратификациите, които дружеството е превело за работата си, няма да бъдат изплатени и най-вероятно трябва да се чака това бъде направено от служебното правителство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пътните строители от шуменската фирма "Автомагистрали – Черно море" отново ще излязат на протест

Пътните строители от шуменската фирма "Автомагистрали – Черно море" отново ще излязат на протест днес в 12 ч. заради неразплатените от държавата 14 милиона лева. Това спъва работата им по новата отсечка на магистрала "Хемус". Това съобщи за Радио Шумен..

публикувано на 16.07.14 в 09:31