Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник пострада при срутване на тунел по магистрала "Струма", транспортиран е по спешност в "Пирогов"

Снимка: БГНЕС
Няма опасност за живота на работника, който пострада тежко  при срутване на земна маса  в строящия се край Кочериново тунел на автомагистрала "Струма". 49-годишният Салих Казън от Девин беше транспортиран тази сутрин от Благоевград и настанен в болница "Пирогов".

След инцидента снощи работникът е откаран в Спешното отделение на Областната болница в Благоевград с фрактури на крайниците и откъснати пръсти. Тази сутрин той е транспортиран в "Пирогов" по настояване на фирмата, в която работи от 20 години и е сред най-уважаваните служители.

Според главния инженер на фирмата Бойко Димитров става дума за неочаквана ситуация. Няма нарушение на технологичната дисциплина, категоричен е той и призна, че на тунела се работи денонощно, но по думите му фирмата има всички разрешения за това.

При монтаж за укрепване на тунел пада около 1 кубик, може би, пясък и глина върху бригадира. Обаждаме се на Спешна помощ, на полиция, на всички. Докаран е към 4 часа в Спешното отделение в Благоевград. Вече е 7.15 часа, но не му правят нищо на човека. Има крак, ръка счупени, пръстите са откъснати. Не знаем какво му е състоянието. Искаме да го закараме в София, където има доктори да го оправят, обясни пред "Хоризонт" инж. Бойко Димитров.

Случаят се разследва от полицията в Кюстендил, прокуратурата и Инспекцията по труда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!