Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двайсет незаконни постройки бяха съборени в бургаския квартал "Победа"

Снимка: Венелина Попова

В бургаския квартал "Победа" се проведе акция по премахването на незаконните постройки. Досега там са съборени 20 незаконни обекта. Част от тях бяха демонтирани доброволно от обитателите им, а други - съборени от Община Бургас. Разчистването на строителните отпадъци с багери се проведе при засилено полицейско присъствие. Акцията беше ръководена от кмета Димитър Николов и териториалния директор Магдалена Манолова

Идеята е да се освободи достатъчно габарит, за да може да минава специализирана техника при необходимост. След проливните дъждове имахме доста сериозен проблем тук, в този район, водата се задържа продължително време и трябва да има възможност за подход на пожарни, линейки, специализирана механизация. "Гражданска защита" просто с едни 40-метрови маркучи - беше абсурдно да се отводнява въпросната територия, каза Манолова.

Повечето от живеещите в незаконните постройки не са бургаски жители, а са прииждали през последните месеци от Сливен, Котел и Ямбол. Някои от тях се заканиха да спрат децата си от училище.

Описването на незаконните постройки в квартала до пълното им премахване ще продължи. Кметът мина през всички улици днес и предупреди жителите на "Победа", че опасността  от епидемия след наводнението все още не е отминала. Той заяви и че периодично ще бъдат изпращани екипи на дирекция "Екология", които ще правят актове за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!