Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Крушевец протестират срещу пускането на граничния полицай от ареста

В 8 часа, жителите на созополското село Крушевец излизат на протест. Те ще блокират главния път Бургас- Малко Търново, където на 11-и септември граничният полицай Костадин Стоянов прегази 11-месечната Красимира. Хората от селото са недоволни от мярката "домашен арест" на полицая. В петък Апелативният съд в Бургас измени "задържане под стража" в по-леката мярка и пусна обвинения Стоянов при семейството му. Според съда престъплението е извършено без умисъл, а наличието на алкохол в кръвта е под минималното количеството по закон. Пред репортера на Радио Бургас бащата на убитото дете Красимир Кънев обясни мотивите за протеста: 

Протестираме против домашния арест. Може да стане същото... не вярвам някой да упражнява контрол върху полицай. Мястото му е в ареста! Съмнявам се в достоверността на резултатите. Искаме с адвоката повторна експертиза!

Това е втората блокада на пътя на жителите на селото след тежката катастрофа в Крушевец. Веднага след инцидента от Областно пътно управление обявиха, че на фаталния участък ще бъдат поставени допълнителни ограничители на скоростта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!