Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва тридневният рибен фестивал "Есенни пасажи" в Несебър

| обновено на 31.10.14 в 08:24

В Несебър започва тридневен рибен фестивал "Есенни пасажи". Днес несебърските художници ще открият своя изложба, а по-късно през деня ще бъде отворен празничен базар за риба и морски дарове. В празника ще се включат музикантите от несебърската рок група "Мена" и Тони Димитрова. 

Филмът Casablanca с участието на Христо Шопов и Васил Василев – Зуека, в памет на режисьора Кольо Карамфилов, както и първа част от поредицата "Спомени за океански риболов" на режисьора Георги Дюлгеров  – са част от акцентите във втория ден на фестивала. 

Началникът на Отдел "Несебър – Световно наследство" Златин Чаушев допълни: Основната ни идея е, в края на т.нар. "курортен сезон" да има още нещо, което да привлича хората, предизвиквайки в тях любопитство – както кулинарно, така и духовно – и колкото се може повече веселие, и един такъв празничен дух, в който водещото да е богатство, което есента предлага като есенни пасажи, като риба, като емоции, като природа. Общо – като есен. Златна есен, пълна с много плодове. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!