Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинска федерация "Подкрепа" подкрепи здравния министър Петър Москов

| обновено на 11.12.14 в 14:14
Снимка: БГНЕС
Медицинската федерация "Подкрепа" подкрепи позицията на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, свързана с насилието спрямо екипите, оказващи спешна медицинска помощ.

Линейките от Центровете за спешна медицинска помощ в страната носят обозначителен плакат в подкрепа на министър Москов, на който пише: "Истината след години на унижение". Инициативата е на Медицинска федерация "Подкрепа".

Медицинска федерация "Подкрепа" не приема твърденията на депутати от някои политически партии и неправителствени организации, че министър Москов етнизира проблема, заяви председателят на Федерацията Маргарита Петрова

Емоционалната реакция на министъра при поредното насилствено действие над нашите колеги, така наречените "опозиционни партии" в парламента видяха едва ли не расизъм, поискаха му оставката, а всъщност той каза след толкова години унижение, както е написано и на плакатите на линейките, касаещи цялото ни общество, и бръкна с пръст в една рана, която трябва да се изчисти.

От Федерацията са срещу исканата оставка на министъра и затова табелите ще останат по линейките.

Ще седят дотогава, докато народните избраници от няколко партии искат неговата оставка, допълни Петрова.

Безопасността на медиците от Спешна помощ трябва да се осигурява навсякъде, където има риск от издевателство над тях, заяви Иван Димитров, завеждащ четвърта работна смяна в столичната Спешна помощ, и допълни:

Не коментираме компактни населения и некомпактни, коментираме нападение върху лекарски екипи

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!