Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 2000 души са минали през спешното отделение на "Пирогов" в последните 3 дни

| обновено на 27.12.14 в 12:30
Снимка: БГНЕС

Около две хиляди души са минали през спешното отделение на Пирогов за последните три дни. Те са с триста повече от миналата година по същото време. През токсикологията на болницата са преминали 88 пациенти. От тях са приети 30 - 10 с алкохолно натравяне и 20 с алергии, съобщи доктор Кирил Христов от Хирургичното отделение.

Сред пациентите, приети с алкохолно натравяне, имаме 13-годишно момиче с близо два промила алкохол, 53-годишен мъж с 3.3 промила, 15-годишно момче с около един промил алкохол и 59-годишен с 3.19 промила алкохол. В хирургиите, както и миналата година, повечето пациенти са с кръвоизливи от гастро-интестиналния тракт. Доста болни преминаха след катастрофи с леки травми, повече натъртвания. Има и гръдни травми.

През трите почивни дни през кабинетите са преминали 213 деца, съобщи доцент Кирил Шивачев:

През тези 3 почивни дни са минали 213 деца през кабинетите, от които са хоспитализирани 40. Основно са за сметка на токсикологията, УНГ-отделението и Детската хирургична клиника. Това са деца с алергии, с остриотити и ларингити. Към хирургичните клиники са предимно деца с апендицит, които са оперирани и усложнения от пневмонии, които също са оперирани. Има и три новородени с малформации на тастро-интестиналния тракт, които са коригирани. Децата се възстановяват добре.

Лекарите дадоха информация за състоянието на жените, приети след взрива край Мъглиж. Състоянието на жената с 30% изгаряния се подобрява, но състоянието на втората жена, приета със 70% изгаряния остава тревожно. През почивните дни няма пострадали от пиротехнически изделия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!