Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава изграждането на оградата по южната ни граница

Снимка: Капитал

Министерският съвет реши да продължи поетапното изграждане на оградата по южната ни граница като мярка срещу миграционния натиск. 

До 30 януари МВР трябва да подготви заданието за проектиране на съоръжението, да определи приоритетните участъци на оградата и сроковете за изграждането й. Като неотложна мярка заради имиграционната натиск по границата ни, до 23 януари министрите на вътрешните работи и на отбраната трябва да предложат необходимите изменения и допълнения в подзаконовата нормативна уредба, с които да се гарантира ефективно взаимодействие при охраната. 

Промените трябва да създадат възможности Министерството на отбраната да оказва логистична подкрепа на МВР при охраната и наблюдението на границата. Министерството на земеделието ще продължи изграждането на нови и ремонта на съществуващи горски пътища.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Борисов: Граничната ограда намалява седем пъти бежанския натиск

Защитното съоръжение по българо-турската граница намалява седем пъти бежанския натиск върху страната ни, обяви в Народното събрание премиерът Бойко Борисов . Той поиска законодателни промени, свързани с обществените поръчки, така че да се съкратят сроковете..

публикувано на 14.01.15 в 15:06