Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев удостои с висши държавни отличия дейци на науката, образованието, културата и изкуството

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев връчи държавни отличия на изявени представители в сферата на медицината и културата.

Един от най-талантливите ни музиканти - виртуоз на кавала и посланик на България на световните музикални сцени с изпълнения, които докосват - Теодосий Спасов, получи орден "Св. Св. Кирил и Методий". Отличието беше връчено и на обичаната актриса Ани Бакалова със запомнящо се присъствие на сцената и в киното, както и на професор Меглена Ачкова, която 30 години работи в областта на детската психиатрия.

Най-високото държавно отличие - орден "Стара планина" - Първа степен получиха доц. Атанас Щерев - едно от водещите имена в репродуктивната медицина, и акад. Петя Василева, която е сред най-известните офталмолози у нас.

Водени в нашия професионален живот от обич и чувство за принадлежност към всичко, свързано с България, ние следваме заветите на нашите предшественици и вървим по стъпките им с надежда за бъдещето, където ще бъдем чрез нашите ученици и последователи.

Президентът Росен Плевнелиев връчи отличието на специална церемония на "Дондуков" 2.

Академик Василева, доцент Щерев, Теодосий Спасов, Ани Бакалова и професор Ачкова в продължение на десетилетия дават своя забележителен принос за развитието на българското общество в сферата на културата и медицината. Със своите постижения тези изявени, бележити българи допринасят и за утвърждаването на престижа на родината ни по света.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!