Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София ще използва евросредства за продължението на втория лъч на метрото

Снимка: БГНЕС

София ще получи европейско финансиране по оперативна програма "Транспорт" за продължението на втория лъч на метрото до "Хладилника", информира кметът Йорданка Фандъкова. До този момент проектът се изпълнява с общински пари, които възлизат на 9 и половина милиона лева. Над 42 милиона лева е стойността на строителството на участъка с дължина 1 километър и 300 метра. Йорданка Фандъкова посочи, че продължението на метрото по булевард "Черни връх" ще е готово през месец юни 2016 година.

За мен беше важно да планираме и възможностите за постепенно отпушване на движението. Знаем, че това е в момента проблемен район. Продължаваме с изграждането на пробива покрай болница "Токуда", който тази година ще реализираме, за да може да изведе движението към "Южната дъга". Всичко това ще доведе, от една страна, до облекчаване на движението, и, от друга страна, даваме възможност на хората да използват най-модерния и екологичен транспорт. Най-важната за тази станция е, че всъщност към нея с довеждащ транспорт могат да се придвижват и хора, които са от съседните квартали, обясни Фандъкова.

Над 20 хиляди души ще бъдат обслужвани от втория лъч на метрото в участъка "Черни връх", посочи още кметът Йорданка Фандъкова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Фандъкова: София ще получи еврофинансиране за продължение на метрото до "Хладилника"

София ще получи европейско финансиране по оперативна програва "Транспорт" за продължението на втория лъч на метрото до "Хладилника", информира кметът Йорданка Фандъкова. До този момент проектът се изпълнява с общински средства, които възлизат на 9,5..

публикувано на 29.01.15 в 16:42

16,5 млн.лв. на километър струва метролинията до станция "Витоша" на бул. "Черни връх"

  В края на август ще бъде отворен за движение бул."Черни връх" при строежа на новата станция "Витоша", част от разширението на втората линия на метрото. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с инж. Стоян Братоев, директор..

обновено на 29.01.15 в 15:23