Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще започне полагането на асфалтобетон по АМ "Хемус" до Белокопитово

Снимка: БГНЕС

В понеделник започва полагането на асфалтобетон по новостроящата се отсечка на автомагистрала "Хемус" до шуменското село Белокопитово.

Чакахме повишаването на среднодневните температури над 5 градуса, за да можем да започнем асфалтирането, коментира ръководителят на обекта инж. Асен Тодоров.

Той каза още, че са готови 2 моста, които са част от трасето и се чака повишаване на температурите, за да се направи хидроизолацията им.

В момента се движим по график. 250 човека работят по новата отсечка на аутобана и ако археолозите не ни забавят, ще сме готови на 15-и юни, за да могат българските и чуждите туристи да пътуват по магистралата на път за морето, допълни инж. Тодоров.

Той обясни, че е много притеснен от това, че историците, които ще правят проучвания на археологически обекти по трасето на "Хемус", все още не са започнали работа.

По закон им се полагат 27 работни дни за разкопки и ако закъснеят във времето, ще стопират и нашата работа, допълни инж. Асен Тодоров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Частично ще изкърпват АМ "Хемус" в участъка между Каспичан и Шумен

От днес започват частични ремонти по автомагистрала "Хемус" в участъка между Каспичан и Шумен. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" в отговор на въпрос на Радио Шумен предвидена ли е рехабилитация на пътната настилка в района, която е в..

публикувано на 11.02.15 в 12:46

Лиляна Павлова: "Магистрала "Хемус" е основен приоритет за правителството"

Магистрала "Хемус" е основен приоритет за правителството, въпреки че за изграждането й в пълнота няма на сто процента осигурен финансов ресурс, потвърди по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна..

публикувано на 16.01.15 в 16:20

Изкопните работи по магистрала „Хемус” продължават следващата седмица

През следващата седмица ще продължат изкопните работи по новостроящата се отсечка на магистрала „Хемус” до шуменското село Белокопитово. Това съобщи за Радио Шумен ръководителят на обекта инж. Асен Тодоров. „В момента работим по шестте надлеза, които са..

публикувано на 14.01.15 в 09:57