Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променят стратегията за регионално развитие

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

Стратегията за развитие на регионите ще бъде променена. Целта е да бъде намалена драстичната разлика между Северна и Южна България, заяви във Варна председателят на парламентарната комисия по местно самоуправление Найден Зеленогорски. По думите му в момента южните райони привличат три пъти повече инвестиции от северните: 
Една от идеите ни е в такива райони  за целенасочено въздействие, които са с базови нива под средните за страната, да има преференции за бизнеса и за разкриване на нови работни места, както и да има бонус-точки при оценяване на проекти по оперативните програми. Тоест ако фирмата Х от район "целенасочено въздействие" кандидатства по оперативната програма Х, да може да получи допълнителен бонус-точки, за да има гарантирано едно предимство, което би създало наистина допълнителни възможности.
Найден Зеленогорски заяви още, че Реформаторският блок си поставя за цел правителството да изкара пълния си мандат. За местните избори наесен във Варна блокът ще издигне самостоятелна кандидатура за кмет и единна листа за общински съветници. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!