Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин е поставил пред премиера въпроса доколко може да е ефективен в правителството

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Ивайло Калфин е поставил пред премиера Бойко Борисов въпроса доколко може да е ефективен в правителството, след като парламентарната група на АБВ реши да не подкрепи новия дълг от 16 млрд. лв. Това министър Калфин съобщи от парламентарната трибуна:

За голямо мое съжаление съм виждал много пъти в тази същата зала решения, които не са били добри, които са били направо глупави, които са взимани в резултат на емоции – и те са едни от най-лошите решения. Обсъждате споразумение с посредници. От него не следва дълг. Когато за 2015-а година България има да връща 7 милиарда, когато сте гласували 2,5 млрд. дефицит тази година, вие сте го гласували със Закона за бюджета. Тук аз ви казвам мнението си като вицепремиер и министър на труда и социалната политика. Парламентарната група, която ме е излъчила, има различно мнение. Те имат своята автономия, но начинът, по който се обсъжда и се решава, действително поставя въпроса за това, доколко аз мога да бъда ефективен в правителството и тази сутрин съм поставил този въпрос пред премиера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Страхил Делийски: АБВ трябва да обяснят обрата в позицията им за дълга

В парламента се случи нещо наистина интересно. Тепърва вероятно ще разберем какво е наложило обрата в позициите на някои от парламентарните групи , коментира в предаването „12+3“ политологът Страхил Делийски , минути след като стана ясно, че..

публикувано на 25.02.15 в 14:29

Парламентът одобри окончателно ратификацията на договорите за дълг

Парламентът гласува окончателно ратификацията на новия външен дълг на страната ни от 16 млрд. лева за три години. 159 депутати от ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, АБВ, БДЦ и трима независими подкрепиха ратификацията. Против бяха от БСП, "Атака" и един..

обновено на 25.02.15 в 16:15