Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на болница "Света Анна" в София засега не е сменен

Ваньо Шарков
Снимка: БТА

Директорът на болница "Света Анна" в София засега не е сменен, обяви заместник здравният министър д-р Ваньо Шарков след заседание на Надзорния съвет на Касата. 

Директорът на Окръжна болница не може да бъде сменен с еднократен акт на министъра, защото трябва да се проведе Общо събрание, такива са законите на страната. То се свиква и има едномесечен срок, в който се провежда.

Преди дни министърът на здравеопазването съобщи, че три големи болници в страната са държали значителна част от средствата си в КТБ.

По данни на министерството освен болница "Света Анна" и от "Света Марина" във Варна са държали над 25 на сто от средствата си в тази банка. 

За третата оповестена болница – "Свети Георги" в Пловдив – е установено, че е държала много малък процент от капитала си в КТБ. 

Заместник здравният министър д-р Бойко Пенков съобщи, че още седем болници и в момента държат повече от 25 на сто от капитала си в определени банки:

Пак сме отправили писмени покани към директорите, които в различни банки, много имат, по-голям от 25 процента влог. Ние сме ги подканили отново да изпълнят указанията на Министерството на финансите. Всеки месец ги следим, дават отчет къде си държат парите и колко са там вътре, и като видим нещо, което нарушава правилата, веднага ги предупреждаваме да бъде коригирано.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!