Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 148 млн. лева са просрочените задължения на държавни и общински болници

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че просрочените задължения на държавни и общински болници са близо 148 милиона лева и обясни:

Подготвени са анекси към договорите за управление на всеки един от директорите на болниците. От тук нататък възможността ръководството на болницата да поема някакъв тип задължения, несъобразени с възможността те по текуща линия да бъдат изплащани, ще бъде квазиневъзможна и това ще бъде санкционирано моментално, независимо как опозицията приема тази санкция.

Следващата седмица ще бъде подписано споразумение между здравното министерство и прокуратурата за съвместни действия при нападения над медицински екипи, обяви още Москов:

Има много строга и хоризонтална, и вертикална координация между екипите на Спешна помощ и структурите на Министерство на здравеопазването, и на МВР. В началото на следващата седмица ще подпишем едно споразумение за съвместни действия с господин Цацаров, на базата на което на хоризонтално ниво, на ниво районни прокурори, служби на Спешна помощ и полиция да се взимат много бързо и много адекватно действия срещу извършителите на такива посегателства.

Здравният министър отрече обвиненията на БСП, че се извършват политически назначения в болниците с държавно участие. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!