Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН ще проверява Националното училище за танцово изкуство

Боил Банов
Снимка: БГНЕС

След протест на ученици от Националното училище за танцово изкуство, Министерството на образованието започва комплексна проверка. Децата настояват за оставката на директора на училището, а от Министерството на културата обещаха да обявят конкурс за длъжността.

Ученици от специалност "Български народни танци" в Националното училище за танцово изкуство не влязоха в клас, а се събраха пред сградата на протест с искане оставка на директора си Анна Донева. Ученици и родители са изпратили днес и писмо с исканията си до Министерството на културата.  

Заради напрежението между учениците и директора заместник-министърът на културата Боил Банов разговаря и с Ана Донева, и с недоволните дванайсетокласници. След срещата беше поет ангажимент, че съблекалните на учениците ще бъдат оправени до два дни. Министерството на културата ще обяви конкурс за нов директор и ще поиска образователното министерство да направи комплексна проверка на сигналите, каза Банов:.
По всички сигнали, които получихме, сега, веднага днес на колегите от МОН ще се обадим и ще поискаме просто на цялостната дейност и конкретно по сигналите. Ще се опитам, сега като отида в министерството да я инициирам още от утре да стартира и ще искам спешни резултати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!