Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армейски поделения получиха Почетния знак на президента

Снимка: БГНЕС

Поделения на Българската армия получиха Почетния знак на президента за участието им в преодоляването на последиците от природните бедствия в Южна България през март. 

24-та авиационна база от състава на Военновъздушните сили, Военната болница в Пловдив и 101-ви алпийски батальон от състава на 68-а бригада "Специални сили" от сухопътните войски получиха Почетния знак на президента. При снежното бедствие в началото на месеца поделения на армията доставяха лекарства, превозваха медицински екипи, оказваха спешна помощ и евакуираха тежко болни и родилки. 
Командирът на 24-та авиобаза в Крумово, бригаден генерал Петьо Мирчев заяви:
Макар, че тези награди ги получаваме ние, командирите на военните формирования, те са израз и оценка на труда на всички военнослужещи за техния всеотдаен труд, упоритост и несломим дух. В изключително тежки условия, честност, с риск за живота си те дадоха поредното доказателство за техните висока отговорност и изключителен професионализъм.
Когато е трудно, народът разчита на армията си, посочи в словото си президентът Росен Плевнелиев:
Българският народ неслучайно уважава и обича армията си. Въоръжените сили се ползват с доверието на обществото. Вие действахте навреме и отговорно. Вие се притекохте на помощ на хиляди бедстващи българи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!