Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха търговете за продажба на бивш санаториум и поликлиника в "Горна Баня"

д-р Ваньо Шарков
Снимка: БТА

Министерство на здравеопазването спря търговете за продажба на бившите санаториум и поликлиника в квартал "Горна Баня" след среща с Инициативен комитет от квартала. Заместник министърът д-р Ваньо Шарков заяви за "Хоризонт" че решението е взето, защото до този момент д-р Татяна Ангелова, директор на Националната специализирана болница за рехабилитация, която стопанисва трите сгради, не е дала решение на проблема:

Разрешението за продажба е дадено преди повече от година. До този момент, обаче, ръководството на болницата не ни е представило доклад по предложението на комисията за провеждането на предишните два търга. Поради липсата  и на документите за контрол, които също не са представени, казваме на ръководството на болницата, че следва да прекратят всякакви действия, свързани с изпълнението на решението за продажба.
Гражданското движение протестира неколкократно за спиране на търговете до изясняване на бъдещето на рушащите се баня, санаториум и поликлиника. 
Любомира Василева от Инициативен комитет "Горна Баня" заяви:
Ние сме абсолютно удовлетворени на този етап и след празниците се разбрахме, че ще гледаме за по-добро развитие и за бъдещето на банята, как да се реставрира и да се пусне в експлоатация заедно с план как да се оползотворят по най-добрия начин прилежащите имоти към нея. Няма да има протест засега.
МЗ ще преразгледа казуса и възможни решения са публично - частно партньорство, отдаване на концесия. Водят се разговори и със Столичната община.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!