Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Софиямед" не изясняват колко души са знаели са случая с битото бебе

Снимка: БГНЕС

Неизяснени остават до този момент въпросите колко души от болницата, където е нанесен побоят над новородено дете, са знаели за случая, и в реално време ли се наблюдават камерите в отделенията на лечебното заведение. На запитване на "Хоризонт" от отдел "Връзки с обществеността" на болницата казаха, че имат забрана да отговарят на тези въпроси.

Детето, което е с черепно-мозъчна травма, е в стабилно състояние в болница "Токуда". Няма опасност за живота му. За него се полагат всички необходими грижи, каза пред "Хоризонт"  Боряна Маринкова, ръководител "Връзки с обществеността" на болница "Токуда": 

Диша самостоятелно, не е на апаратна вентилация, основните му жизнени показатели са стабилни. Няма опасност за живота му към момента, но остава в интензивен сектор за непрекъснато наблюдение и терапия. Борбата на неонатолозите и екипа в момента е съсредоточена върху това да бъдат избегнати късните усложнения и рисковете за здравето и качеството на живот на детето. Полагат се всички усилия това да бъде минимизирано и дори напълно преодоляно. 

Aрестуваната акушерка Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство по особено мъчителен начин. Прокуратурата ще поиска за нея постоянен арест.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!