Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни имунологични прегледи в "Пирогов"

| обновено на 27.04.15 в 12:02
Снимка: БГНЕС
До 7 май в болница "Пирогов" се провеждат профилактични имунологични прегледи. Желаещите трябва да се запишат предварително на тел. 02/ 91 54 311. Не е необходимо направление от личен лекар.

Безплатните прегледи започнаха  в лабораторията по клинична имунология, по-позната като „Кръвна банка”. Пациентите се консултират от лекари със специалности клинична имунология, медицинска генетика  и педиатрия. Пациентите трябва да носят и медицинска документация, ако имат такава.

Прегледите в болница Пирогов са насочени към деца и младежи, страдащи от чести инфекции, с вродени имунни дефицити, но ще бъдат преглеждани и пациенти с придобити дефицити и с автимунни заболявания, с някои онкологични заболявания каза д-р Румяна Дренска, имунолог от болница Пирогов.

Това са автоимунните заболявания и алергичните заболявания. Тук основно имунологията има принос към точната диагноза, а все повече и към лечението на този вид заболявания. Родителите е хубаво да дойдат с пълна кръвна картина, ако има някаква биохимия, ако имат епикризи, ако имат снимки.


Зради големия брой желаещи прегледите в Пирогов ще продължат до 7 май , от 8:00 до 13:30 часа.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!