Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закъснява изпълнението на проекта за свлачището по пътя между Шумен и Дивдядово

Снимка: Община Шумен

С близо два месеца закъснява изпълнението на проекта за свлачището по пътя между Шумен и квартал Дивдядово. Това съобщи заместник-кметът по строителството и екологията на община Шумен - инженер Иван Йонков. Жителите на най-големият шуменски квартал са притеснени, че могат да бъдат откъснати от града. 

Забавянето е по вина фирмата, която спечели конкурса, но не се съобразява с изискванията ни като възложител, категоричен е инженер Иван Йонков. Според него единственото правилно инженерно решение е да бъдат построени два моста, за да може водата по ската да се оттича, без да повлича отново пътя със себе си. За съжаление, към момента идеята на община Шумен  не среща разбиране от страна на изпълнителите, макар че през миналата седмица се проведе поредната обща среща в регионалното министерство.

Ако до 10 дни ние не получим промените в работния проект, който да включва и двете премоствания, с всеки 10 дена нататък, ще става под въпрос целия проект. Ние разчитаме като възложители, като община, че до 10 дена поне ще ни бъде показано, че се работи по изменение на проекта, с допълването му с двете премоствания, обясни Йонков.

Проектът за свлачището трябва да се реализира до края на тази година. За ремонта са отпуснати 3 700 000 лева от държавния бюджет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В сряда отварят пътя Шумен-Дивдядово

Вече е изградено 30 - метровото резервно трасе в района на свлачището между Шумен и квартал „Дивдядово”. Пътят е направен от едър чакъл и битум и се намира под ската на Шуменското плато, след канавката, навътре от пропадащата настилка. В последните..

публикувано на 27.04.15 в 09:17

Ремонтът на пътя Шумен-Дивдядово почти приключва

В сряда частичният ремонт на пътя Шумен-Дивдядово ще приключи, това каза за Радио Шумен заместник-кметът по строителство и екология на община Шумен инж. Иван Йонков. Той допълни, че в средата на следващата седмица ще бъде поставен и светофара, чрез..

публикувано на 24.04.15 в 14:03

Ускоряват се свлачищните процеси по пътя Шумен-Дивдядово

На извънреден брифинг бе оповестено, че в последните дни се наблюдава ежедневно движение на пътната маса. Вследствие на хидродинамичното натоварване с 10 сантиметра вече е пропаднал и нововъзстановеният участък, при който аварийно бяха запълнени..

публикувано на 17.04.15 в 14:48