Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, който уби дете в Бургас на 2-ри май, е под домашен арест

| обновено на 05.05.15 в 19:10
Снимка: Радио Шумен

Окръжният съд в Бургас наложи мярка за неотклонение домашен арест на 23-годишния Даниел Катрапелов, който на 2-ри май блъсна и уби дете на бургаския булевард “Тодор Александров“, в района на езерото "Вая". Законът предвижда наказание от 3 до 10 години за причиняване на смърт при катастрофа и напускане на местопрестъплението.

Даниел Катрапелов удря с автомобила си БМВ 8-годишния Страхил Стоянов, който пресичал неправилно натоварения пътен участък, след което, без да се обади на полицията, напуска местопроизшествието. Прокуратурата поиска постоянен арест за Катрапелов с мотива, че има доказателства за авторството и опасност да се укрие. За по-лека мярка настоя защитата, като обясни, че младежът е с чисто съдебно минало, студент с постоянен адрес и добро процесуално поведение. По време на заседанието стана ясно, че след удара той е слязъл от колата, видял е момченцето и след като е установил, че не може да му помогне в пристъп на паника е потеглил към Стара Загора.

Към момента няма доказателства водачът да е употребил алкохол и наркотични вещества. Шофирал е със скорост над допустимата за участъка 80 км в час. Три часа след катастрофата е позвънил в полицията и на семейството си, признал е вината си и е тръгнал да се предава. Задържан е от пътен патрул в района на Карнобат.

Има съпричиняване, но става дума за дете, а децата са най уязвими, каза съдия Стефан Стойков, който наложи домашния арест с аргумента, че става дума за смърт по непредпазливост, опит за укриване и все пак за активен млад човек, на когото предстоят изпити и дипломиране.

Няма да се укрия, ще съдействам на полицията, каза Даниел Катрапелов, който през цялото време криеше лицето си с шапка. В залата бяха неговите родители.

Прокуратурата приема определената мярка от съда и няма да я обжалва, коментра обвинителят Даниел Петров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тежките катастрофи в Бургас се увеличават

Третата глобална седмица на ООН „Спаси живота на децата!” стартира днес и на територията на Бургаския регион с работна среща между ииректор на Областния съвет на БЧК - Бургас - Виолета Радева, Началник на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР - Бургас -..

публикувано на 04.05.15 в 14:13

Задържан е шофьорът, който блъсна и уби 8-годишно дете в Бургас и избяга

Шофьорът, който в събота следобед блъсна и уби на място 8-годишно дете в Бургас, а след това избяга, е арестуван от полицията. 23-годишният мъж е задържан около 18 часа в района на град Карнобат. Той е бил зад волана на автомобил БМВ. Колата е с бургаска..

обновено на 02.05.15 в 20:07

Дете загина на бургаска улица

Лек автомобил блъсна и уби на място дете на бул. "Тодор Александров" в Бургас. Инцидентът е станал днес около 13.30 часа. Момченцето е на около 8 години. То e пресичало неправилно пътното платно, уточниха от КАТ. Водачът не е спрял на мястото на..

публикувано на 02.05.15 в 17:28