Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще посети Монголия и Корея

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев ще има посещения в Монголия и в Република Корея от днес до 15 май. В делегацията с държавния глава са министърът на отбраната Николай Ненчев, депутати, бизнесмени. 
В монголската столица Улан Батор днес Плевнелиев ще се срещне с възпитаници на български висши училища. Визитата в Монголия ще продължи до 12 май и е свързана с отбелязване на 65-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между двете държави. Засилването на търговско-икономическото сътрудничество между България и Монголия в области като минното дело, фармацевтиката, енергетиката, земеделието и образованието, ще бъде акцент по време на посещението. Предвидени са срещи с президента, с председателя на парламента и с премиера. Ще бъдат подписани двустранни споразумения. Ще се проведе и съвместен монголско-български бизнес-форум. Президентът ще открие паметник на Кирилицата в монголската столица. 
От 13-ти до 15-ти май държавният глава ще посети Република Корея по покана на президента на страната и по повод 25 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Възможностите за сътрудничество между България и Корея в областта на инфраструктурата, енергетиката, транспорта, отбраната и земеделието, ще бъде акцент при визитата в Сеул. Плевнелиев ще разговаря с представители на корейския бизнес. В Сеул ще се проведе корейско-български бизнес-форум.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!