Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва мъж от Асеновград, убил кучето си

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу 37-годишен мъж за това, че е изхвърлил кучето си от третия етаж на сградата, в която живее.

Сигналът е постъпил в полицията на 9 май, когато кучето е било намерено мъртво пред блока. Установено е, че именно собственикът му го е изхвърлил с аргумента, че вършело пакости в дома му.

Мъжът е привлечен като обвиняем на 10 май. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "подписка".

Следствените действия по делото продължават с разпити на свидетели, назначени са експертизи. Ако вината му бъде доказана в съда, мъжът може да бъде осъден до 3 години затвор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Активисти, защитаващи животните, излизат днес на протест във Варна

Демонстрацията е срещу проливането на кръвта на агнета за Гергьовден. За събитието, чиято организация тече във фейсбук, информират и листовки разлепени из Варна.    Организаторите уточняват, че протестът е срещу проливането на невинна кръв,..

публикувано на 06.05.15 в 11:14

Над 300 бездомни животни са кастрирани във Видин за 3 седмици

Приключва кастрацията на бездомни кучета и котки , която екип на фондация "Четири лапи" проведе във Видин за последните 3 седмици. 331 животни са обработени от 16 март до 2 април. "Кучетата са 278- това са 154 женски и 124 мъжки. Котките са 45, от..

публикувано на 03.04.15 в 15:27

Отношението към бездомните животни, възрастните хора и децата е мярка за цивилизованост

 „Величието на една нация си личи по отношението й към животните.” Тези думи на Ганди   припомняме в навечерието на 4 април, който е Световен ден на бездомните животни. Не говорим за животните, които са в дивата природа,  а за онези бездомни животни,..

публикувано на 03.04.15 в 11:00