Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонти спират по график топлата вода за абонатите на ТЕЦ "София-Изток"

От следващата седмица по график ще спира топлата вода на абонатите, чието топлоподаване се осъществява от ТЕЦ "София-Изток".

Причината е подмяната на 37 километра тръби, както и основни ремонти в топлинната централа. За времето на ремонтите няма да се начисляват сметки за топла вода.

Клиентите на "Топлофикация София" ще могат да направят справка за предстоящите ремонти на телефон 0700 11 111, информира Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството:

На телефона ще имате възможност, всеки гражданин да избере квартала, в който живее, като ще получите точна информация по отношение на това кога ще бъде спряна топлата вода и кога ще бъде пусната. На блоковете отново ще бъдат разлепени табелки допълнително, които ще осигуряват точната дата. Плащането по отношение на периода, в който всички граждани няма да ползват топла вода, е нула и това ще бъде отбелязано във фактурите на всички наши клиенти. Подмяната се налага с оглед, първо, да намалим всички експлоатационни разходи, които касаят подготовката на водата, която влиза в мрежата, подгряването й, преноса й, изтичането в мрежата поради пропуските. Това е най-същественото нещо, с което искаме да намалим с един процент нашите технологични загуби по мрежата, които естествено ще имат отражение с един ден в модела, по който се определя цената на топлоенергията от КЕВР.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!