Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро парад на велосипеди в Шумен

Снимка: Гергана Манчева
Ретро парад на велосипеди ще се проведе тази вечер пред музея в Шумен.

Идеята за състезанието е на историка Бета Хараланова, която е решила да зарадва най-малките в Деня на детето. Това е поредната инициатива на Хараланова, която преди две години успя да събере изложба с детски играчки, произведени преди около век.

В ретро парада ще могат да се включат всички деца, като освен колелета, те ще могат да карат и различни колички с педали, произведени в средата на миналия век. Пред музея ще има истински парад на колелетата.

Всички, които желаят, всички майки и родители, баби, дядовци с децата, всички ученици, които са свободни, ще има колелета да ги пробват, да видят как са ги карали и са се возили децата и възрастните преди години. Ще видят и неща, които за мен са изключително ценни, изключително интересни, и надали някои от музеите ще ги притежава, каза Бета Хараланова.

Според нея колелото - конче и колелото - картинг, които ще бъдат включени в парада, са сред най-ценните експонати. Те, заедно с другите велосипеди, са дарени през последните три месеца от хора, които искат да зарадват децата на Шумен за празника.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!