Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа край Благоевград

Временно е затворен път Е-79 края на Благоевград в посока Симитли – Кресненско дефиле поради ПТП. Един е загинал, а двама са тежко ранени с опасност за живота, след сблъсък между два леки автомобила. Информацията потвърди началникът на "Пътна полиция" към ОД на МВР - Благоевград Димо Чобанов. Движението се регулира от Пътна полиция и се насочва по обходен маршрут. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без вода е част от град Радомир

Без вода днес е част от град Радомир, съобщават от ВиК Перник. С нарушено водоподаване са ниската зона на града и кв. „Пчелински”. Причината е в прекъснатото електрозахранване поради реконструкция на помпена станция „Опалово” , която е част от дейностите по проекта за подмяна на довеждащия водопровод.  Работата по проекта стартира през пролетта на тази..

публикувано на 05.09.24 в 09:22

ЦИК отказа регистрация на ДПС с Пеевски за частичните избори

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в новите избори за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, и за кмет на община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 20-ти октомври. В решението си ЦИК посочва, че предвид обстоятелството, че в заявената за..

публикувано на 05.09.24 в 09:18

Обновяват хижи в НП "Рила" по българо-швейцарска програма

С помощта на българо-швейцарската програма за сътрудничество ще бъде създаден национален природозащитен и образователен център с музейна част в царския ловен комплекс "Саръгьол". През следващите 4 години най-големият посетителски център - "Паничище", ще бъде оборудван с интерактивни информационни модули. Планински хижи на територията на Националния парк..

публикувано на 05.09.24 в 09:14

Спешна среща в МС заради проблема с паркингите по границите

Министър-председателят Димитър Главчев свиква спешна среща в Министерския съвет във връзка с проблема с паркингите по границите, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът очаква да му бъде докладвана пълната информация по темата от министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта и съобщенията, на вътрешните работи,..

публикувано на 05.09.24 в 09:11
Родопите (Каньона на водопадите, Смолян)

Предимно слънчево време

На 5 септември отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°.

публикувано на 05.09.24 в 09:10

Пореден протест в Кочериново

Пореден протест на жители на Кочериново затвори подходите към Рилския манастир и главният път Е-79 от преди с. Мурсалево до Шарков чифлик. Пътуващите се пренасочваха от екипи на полицията през с. Смочево, община Кочериново, или през магистрала "Струма".  Протестът затвори подходите към Кочериново в 17:00 ч. и продължи до 19:00 ч.. Следващият ни..

публикувано на 04.09.24 в 18:30

Областният управител свика Областен съвет за намаляване риска от бедствия в област Благоевград

Областният управител на област Благоевград Георги Динев, който е председател на Областния съвет за намаляване риска от бедствия в област Благоевград, днес свика заседание на членовете на съвета. По време на срещата беше обсъдено състоянието на всички изкуствени и естествени водоеми, речни корита, дерета и канализационна инфраструктура на..

публикувано на 04.09.24 в 17:57