Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението в тунела при алея "Яворов" ще бъде пуснато до края на юли

Снимка: БГНЕС

До края на юли ще бъде пуснато движението в тунела при алея "Яворов" в София. В момента се ремонтират три участъка на булевард "Цариградско шосе", посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тежкият трафик е на бул. "Цариградско шосе". Очаквам до края на месец юли да бъде напълно пуснато движението в тунела при алея "Яворов". Наложи се да се спре изцяло, тъй като там съоръжението е силно амортизирано. Там падаха отломки и беше опасно. Целият обект с централните платна трябва да бъде завършен в началото на септември. Работи се на "Александър Малинов" от 7 часа сутринта до минимум 19 часа, на "Руски паметник" се работи също усилено. Там в момента се подменя канализацията, изградена преди повече от 100 години. Така, че това е тежкият проблем там. След това настилките ще бъдат по-бързо, но трябва да приключим с подземната инфраструктура. Над 40 екипа работят в кварталите за ремонта на вътрешноквартални улици и изграждане на по-малки улици в различни квартали, посочи Йорданка Фандъкова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ремонтират 30 вътрешноквартални улици в различни райони на София

Заедно с реализирането на големите обекти по програмата на Столичната община започна ремонт на вътрешноквартални улици. За тази година е предвиден ремонт на 30 улици в различни квартали на София. Това заяви пред журналисти инж. Васил Начевски, директор на..

публикувано на 14.06.15 в 14:34

Ремонтират училища и детски градини в София

17 училища и още толкова детски градини ще бъдат ремонтирани това лято в София. За целта Столичната община е предвидила над 5 милиона лева. Предвидени са и мерки за енергийна ефективност, посочи заместник-кметът по строителството Ирина Савина : В момента..

публикувано на 05.06.15 в 16:36