Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът вижда възможности токът да не поскъпва

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов вижда възможност цената на тока да не бъде увеличавана. Във Варна той заяви готовност да свика съвещание на енергийния сектор и работодателските организации по повод предлаганото от регулатора поскъпване от 1 юли:

Може би или в събота, или в неделя ще направя едно съвещание, с което искам още веднаж да им поставя пряко задачи с най-малкото да не се повишава цената на тока. От гледна точка на икономиите, които можем да направим по държавните дружества, ВЕИ-та съответно и американските централи. Макар че нямам право никакво да се меся в работата на регулатора, имам право да се меся в работата на НЕК, БЕХ, на парламентарната си група и ако трябва дори да отидем на още по-драстични промени в два, три текста на закона, ще настоявам да се направи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

От 26 юни фирми спират работа за час, ще протестират срещу поскъпването на тока

Работодателските организации започват протест срещу планираното поскъпване на тока. Те ще спират производствата за един час от 26 юни. Решението беше обявено в обща позиция, разпространена от Българската стопанска камара. Според плановете на енергийния..

обновено на 19.06.15 в 12:27