Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният булевард "Сливница" е в ремонт от днес

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Столичният булевард "Сливница" е в ремонт от днес. Рехабилитацията на отсечката от булевард "Константин Величков" до булевард "Петър Дертлиев" трябва да приключи до началото на учебната година през септември.

Предвижда се ремонт на централните и локални платна на булевард "Сливница". Рехабилитацията обхваща над два километра от булевард "Константин Величков" до булевард "Петър Дертлиев". Проектът включва и основен ремонт на надлеза при "Захарна фабрика". Средствата са част от бюджета на Столичната община. Заместник-кметът Любомир Христов:

Около 5 900 000 струва целия проект, като малко над 3 400 000 лева са за моста - в много тежко състояние.

За да не бъде блокиран трафикът, половината от моста при Захарна фабрика ще бъде отворен за движение в двете посоки:

Работи се в другата половина. След приключването на рехабилитацията ще се прехвърли движението във вече ремонтираната половина. Трафикът започна да се натрупва, тъй като от днес започваме ремонта и от днес се въвежда временната организация на движение. В момента има екипи на фирмата, която поддържа светофарните системи в София, на светофара на "Кукуш" и на следващия, който е на "Петър Дертлиев", за да могат да направят фина, прецизна настройка, след което ще бъде окончателно приета в рамките на деня от "Пътна полиция" временната организация на движението.

През летните месеци ще бъде ремонтиран и булевард "Владимир Вазов". До дни ще бъде избран изпълнител на проекта.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!