Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 530 километра горски пътища ще бъдат изградени тази година

Снимка: БГНЕС

535 километра горски пътища за 45 милиона лева ще бъдат изградени тази година, каза при проверка на строителството на нов горски път край Резово министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя уточни, че средствата за изграждането на горската пътна инфраструктура се осигуряват от фонд "Инвестиции в горите".

122 километра са построените горски пътища през последните четири години в страната. За тази година е предвидено изграждането на пет пъти по-дълга горска инфраструктура, заяви министър Танева.

За първи път от 40 години насам има осигурени средства за основен ремонт на баражни съоръжения, които предпазват язовири и селища от приливни вълни при пороен дъжд, каза заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов:

За първи път от много години се инвестират много пари, които ще се използват за ремонт на баражи в Югозападното и в Южноцентралното предприятие - това са силно пресечни планински райони. 

Министър Десислава Танева и заместник-министърът Георги Костов извършиха проверка на строителството на близо 6-километровата отсечка от нов горски път в пограничния район край Резово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!