Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навършват се 3 години от терористичния акт на летище "Сарафово" в Бургас

После теракта в Сарафово
Снимка: Красимир Методиев, почетный консул Израиля в Болгарии

В събота се навършват 3 години от терористичния акт на летище "Сарафово" в Бургас, при който загинаха 5-ма израелски туристи и българският шофьор Мустафа Кьосов. В интервю за предаването на "Хоризонт" - "Събота 150" посланикът на Израел у нас - Шаул Камиса Раз заяви, че обвинителният акт за атентата скоро може да бъде внесен в съда.

Зад това престъпление стои организацията Хизбула. Всички материали, свързани с това разследване, са достояние както на израелските, така и на българските служби. Намираме се в една финална фаза. Остава попълването на наистина много малко параметри, така че да може да се стигне до внасянето на обвинителен акт в съда. Срокът на разследването на атентата е удължен до 25-и август.

Българската прокуратура и следствени органи, които  свършиха чудесна работа, са почти във финалната фаза и от тях зависи кога точно ще бъде внесен обвинителният акт в съда. 

За първи път панихидата пред паметника на загиналите няма да се проведе в часа на атентата. Тя е отменена за 20-и юли, заради свещения ден Шабат, който евреите честват като празник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!