Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Компромисът за съдебната реформа за мен е един добър резултат

Снимка: БГНЕС

Новият законопроект на конституционна реформа съдържа най-важната част от промените, като ще бъде спазена препоръката на Европейската комисия за реорганизация на Висшия съдебен съвет. Така коментира правосъдният министър Христо Иванов събраните 180 депутатски подписа

Този компромис е един добър резултат за мен. Не сме се отказали от останалите позиции, които според нас трябва да се случат. Този законопроект осигурява необходима стъпка по пътя към необходимата реформа. За радикална реформа не мога да говоря. Очевидно без личния ангажимент на премиера, без него нямаше да се случи този пробив. Аз мога само да съм му благодарен за неговата ангажираност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В деловодството на НС са внесени 180-те подписа за новия проект за промени в Конституцията

180-те подписа за новия проект за промени в Конституцията вече са внесени в деловодството на парламента.  Цялата парламентарна група на ДПС, на ГЕРБ, на РБ, на ПФ и на БДЦ без един са се подписали под новият проект за промени в Конституцията. АБВ..

публикувано на 24.07.15 в 15:35

Плевнелиев: Ако има съдебната реформа, ще можем по-ефективно да отстояваме приоритети като Шенген

Постигнатото политическо съгласие за новия проект за промени в Конституцията не е компромис на всяка цена, а силен знак на отговорно действие и на политическа решителност за реформи, смята президентът Росен Плевнелиев Държавният глава няма резерви..

публикувано на 24.07.15 в 15:23