Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалистите ще издигнат кандидат на БСП за кмет на София

| обновено на 25.07.15 в 12:39
БСП-пленум

Социологът и политолог Михаил Мирчев е най-спряганото име за кандидат за кмет на столицата от редиците на БСП.  На градска конференция социалстите, освен своя кандидат-кмет за предстоящите избори, ще определят и номинациите за общински съветници. Радикална реформа на модела, по който се управлява София, е основата на предизборната платформа на градската организация на социалистите. 
Сред спряганите имена за кмет на София от БСП са още Корнелия Нинова, Георги Кадиев, Калоян Паргов. Най-спряганият кандидат - Михаил Мирчев обяви, че има потенциал, самочувствие и е готов да бъде кмет на столицата. С какво ще се противопостави на сегашния модел на управление:
Честност и принципност. Фактите са ясни, на пръв поглед много се строи. София се разкрасява, а под килима има огромни злоупотреби, има огромни машинации, има хора, които се прикриват почти на бандитски принцип зад приятното лице на Йорданка Фандъкова.
Председателят на Градската организация на БСП Калоян Паргов заяви, че в предизборната кампания ще посочат негативите на управлението като лошото разпределение на бюджета на столицата, в който приоритет имат ремонтите, а не здравеопазването, образованието, детските градини, транспортът и осветлението в крайните квартали, както и лошото управление на общинската собственост: 
Влизаме в тази предизборна кампания с платформа за цялостна реформа на модела на управление и повеждане битка за подкрепа от местната общественост за друго отношение към общинската власт, за друга София. 
Битката за България минава през битката за София, категорични бяха социалистите. БСП няма да се коалира с други леви партии. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!