Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Старинен Пловдив" си изми ръцете за шумното частно парти на Античния. Глобяват бизнесмена?

| обновено на 28.07.15 в 07:32
Частно парти на бизнесмена Георги Самуилов на Античния театър
Снимка: podtepeto.com

Случаят с шумното парти на Античния театър, което възмути пловдивчани преди ден, се проверява от юристите на Общинския институт "Старинен Пловдив" и в случай че има нарушения, ще бъдат наложени съответните санкции. Това съобщи за Радио Пловдив директорът на културната институция Амелия Гешева.

По думите й издаденото разрешение е за фирмена презентация и концерт с благотворителна цел, който да приключи до 23.00 часа. Това е направено според реда за отдаване на Античния театър под наем, регламентиран с общинска наредба, коментира Гешева.

Подаденото заявление е било разгледано и одобрено, като последните служители на фирмата, наела обекта, е трябвало да го предадат в 3.00 часа след полунощ на служителите на "Старинен Пловдив". Разрешителните за ползване на античния паметник от 1 юни тази година се издават от общинския институт, като наемът е 2880 лева на ден, допълни Гешева.  


На въпрос как ще коментира, че все пак на Античния театър е имало частно парти и е празнуван рожден ден, продължил до 2.00 часа през нощта, Гешева заяви:

Това, че рожденият ден на някой е съвпаднал с това събитие, съжалявам, но това не е посочено в заявлението до нас. 

Гешева каза, че се извършва проверка и до края на деня ще стане ясно дали фирмата, наела обекта, ще бъде санкционирана. Според Гешева е наложително да се преразгледа самата наредба за отдаване под наем на такива обекти, за да не се случват подобни неща.

Повечето летни събития на Античния театър започват от 21.00 часа и нерядко продължават след регламентираното време, защото не може да се прекъсне концерт или опера, коментира още Амелия Гешева.

Относно силния шум и нарушаването на обществения ред тя обясни, че санкцията трябва да е от органите на реда, но до момента няма информация за съставен акт.

Събитието продължи до три часа и ако сме нарушили обществения ред с шума, ще си платим глобата, заяви в интервю за Радио Пловдив бизнесменът Георги Самуилов. Той добави, че на Античния театър не е празнувал рождения си ден, а това е било фирмено парти. 

Аз съм спазил закона, подал съм молба и съм получил разрешение. Кое е неродното, попита Самуилов и допълни:

Смятам, че не съм извършил нищо незаконно и нередно, това че един сайт раздухва нещата и прави балони не е мой проблем. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!