Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова: Режимът на движение на пл. "Руски паметник" ще бъде класическо кръгово кръстовище

2
Снимка: БГНЕС

Кръговото движение на "Руски паметник" ще бъде пуснато през нощта на 19-и срещу 20-и август. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери строителните дейности на кръстовището.

Режимът ще бъде като при класическо кръгово кръстовище. Поискала съм да се поставят специални знаци, които да напомнят на шофьорите, че има промяна в режима на движение, за да не стават пътнотранспортни произшествия, допълни Фандъкова. 

Работите по локалните платна ще продължат до средата на септември. Около площада е и първият зелен трамвай в столицата. Имаме идея зелената линия да бъде удължена до пл. "Македония", но първо трябва да видим анализите от пилотния проект, каза Фандъкова.

По останалите ремонти в столицата се работи по график. До края на август ще бъдат пуснати за движение булевардите "Черни връх" и "Ал. Малинов", а до средата на септември – "Цариградско шосе" и мостът при "Захарна фабрика".
 

Повече за текущите ремонти в столицата разказва Петя Зунгорлиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Отварят кръговото кръстовище на площад "Руски паметник" на 20 август

Най-вероятно движението на Руски паметник ще бъде пуснато на 20 август, предаде репортер на Радио София от мястото на приключващия вече ремонт. Визуалният ефект от първите т. нар. „зелени релси“ в София е впечатляващ, сподели още нашият репортер...

публикувано на 18.08.15 в 11:45